Hartelijk welkom op de website
Diëtistenpraktijk Enschede
van Maggy Owel

U leest hier welke adviezen en begeleiding ik graag geef over voeding, eetpatroon in relatie met gezondheid of aandoening. Uw wensen, leef- en eetgewoonten zijn het vertrekpunt in de behandeling en waar u aan of naar toe wil werken de leidraad. En lekker eten blijft natuurlijk voorop staan.

Ik onderzoek graag met u de mogelijkheden om met kleine aanpassingen in uw dagelijkse voeding en eetpatroon het gewenste resultaat te bereiken zoals verlagen van bloedglucose, bloeddruk en/of cholesterol, van gewicht; verminderen van klachten bij bijv. PDS.

Wilt u weten of uw voeding volwaardig is, bijvoorbeeld bij (wens tot) zwangerschap, vegetarische of veganistische voeding, of uw kind voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt? Ik geef u graag antwoord en licht dit met uitleg toe.

Behalve persoonlijk advies en begeleiding geef ik ook voorlichting over voeding en gerelateerde aandoeningen aan groepen zoals beweging bij diabetes of COPD, aan bedrijven, scholen en zorgverleners om de kracht van voeding te belichten.

Voeding en eten is mijn passie !

Wat vooraf ging:

Voordat ik mijn praktijk startte schreef ik dieetboekjes over voedsel- allergie. In 2000 ben ik met de diëtistenpraktijk gestart. Aanvankelijk combineerde ik dit met het werk bij een thuiszorgorganisatie, erna bij een revalidatiecentrum en vervolgens als diëtist gespecialiseerd in allergenenwetgeving bij een bedrijf dat natuurvoedingsproducten produceert en distribueert.

Ik werk nu fulltime in de praktijk. Ik heb me gespecialiseerd in maag-darmaandoeningen zoals coeliakie (glutenvrij dieet) en prikkelbare darm syndroom, ziekte van crohn en colitus ulcerosa. Ik begeleid vaak en graag mensen met diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterol; bij over- en ondergewicht en nog veel meer voedingsgerelateerde aandoeningen. Ik heb veel ervaring met voedselovergevoeligheid en affiniteit met natuurvoeding.

Hartelijke groet,

Maggy Owel, diëtist

Voor meer informatie of het maken van een afspraak:

E-mail: info@dietistenpraktijkenschede.nl

Telefoon: 053 – 431 89 50 (ook antwoordapparaat, indien spreekuur)

Mobiel: 06 – 13278301

Lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten

logo Nederlandse Vereniging van Diëtisten


Geregistreerd in het kwaliteitsregister Paramedici onder nummer 79900749589.

kwaliteitsregisterparamedici

Kopieer a.u.b. het adres:
https://www.kwaliteitsregisterparamedici.nl/raadplegenregister/default.aspx en plak het in de adresbalk.


Lid van Diëtisten Informatie Netwerk Coeliakie (DINC)

 Diëtisten Informatie Netwerk Coeliakie


Lid van Netwerk dietisten Maag Darm en Leverziekten (MDL)

Netwerk dietisten Maag Darm Leverziekten


Zelfstandig gevestigde diëtisten Twente

logo dietist in twente


Diëtistennetwerk Nederlandse Coeliakie Vereniging.

logo nederlandse coeliakie vereniging, lid dietistennetwerk 2018


Multidisciplinair Oncologisch Netwerk in en om Enschede

Onco Twemte, multidisciplinair oncologisch netwerk in en om Enschede