Slechte eetlust

"Mijn zoontje Jaimy van 5 jaar is een hele slechte eter en dus veel te mager. Zijn gewicht ligt een kwart onder het normale lichaamsgewicht van kinderen van zijn leeftijd. Hij is altijd aan de magere kant geweest, maar nu beginnen we ons toch zorgen te maken. Gelukkig is hij wel levendig genoeg en bijna nooit ziek."

Maggy Owel, diëtiste:
Wat ik in uw brief niet lees en wel belangrijk is om te weten: groeit Jaimy goed en past zijn lengte bij zijn leeftijd? Jaimy is altijd aan de magere kant geweest: blijft zijn gewicht in de groeicurve op dezelfde lijn? Dat is in eerste instantie goed. Als zijn groeilijn de laatste tijd afbuigt, is het belangrijk dat u naar de huisarts gaat.
Misschien krijgt Jaimy meer belangstelling voor eten en gaat hij beter eten wanneer u hem bij het inkopen doen bijvoorbeeld de groente laat uitkiezen. Laat hem vervolgens meehelpen de groente en eventueel. de rest van de warme maaltijd klaar te maken. U kunt de maaltijd kleurrijker maken: geef bij broccoli bijvoorbeeld een beetje rauwkost van geraspte worteltjes en rijst (eventueel geel maken met kerrie/geelwortel). Geef yoghurt met vers fruit zoals partjes kiwi erbovenop. Rode bietjes worden kleurrijk met een gele (kerrie)saus. Zorg verder dat Jaimy veel buitenspeelt. De buitenlucht en bewegen maakt hongerig.

link gezondNU