Diëtistenpraktijk Enschede heeft ook in Glanerbrug een locatie!

Op donderdagmiddag vanaf 14 uur houd ik spreekuur in het gebouw van Fysiotherapie de Eekmaat, Schoolstraat 20.

Voor deskundig voedingsadvies met of zonder medische reden kunt u een afspraak maken bij:
Diëtistenpraktijk Enschede
053-4318950
of 06-13278301
of per mail: info@dietistenpraktijkenschede.nl

Bij Diëtistenpraktijk Enschede ligt de focus bij de behandeling op het individueel coachen naar het, door u bepaalde en gewenste resultaat: maatwerk.

Bij Fysiotherapie de Eekmaat kunt u onder begeleiding van een fysiotherapeut het beweegprogramma `Overgewicht` volgen.

Voor een beter resultaat combineert u dit beweegprogramma met het individuele voedingsadvies van de diëtist van Diëtistenpraktijk Enschede.

Met volwaardige voeding neemt u de benodigde voedingsstoffen tot u die u met beweging opbouwt tot spiermassa. Zo vermindert u met gewichtsverlies voornamelijk het vetweefsel en behoudt of vermeerdert u uw spierweefsel!

Het behouden of vermeerderen van uw spiermassa kan ik meten gedurende de behandeling via de bio-impedantie. Deze bio-impedantie-meting gebruik ik vaker, ook bij:

In de praktijk van Fysiotherapie de Eekmaat ligt de Brochure over het Beweegprogramma `Overgewicht`


Bio impedantie meter

In diëtistenpraktijk Enschede is nu een bio-impedantie meter of: Bio-elektrische Impedantie Analyse (BIA) meter aanwezig.

Met deze methode meet ik de lichaamssamenstelling: via elektrische geleiding van wisselstroom door het lichaam.

Weefsels met veel water bijv. bloed en spieren geleiden beter dan vetmassa en botten. Een lichaam met veel vetvrije massa geeft dan een groot geleidingsvermogen.

Meting

De bio impedantie meting bestaat uit het bevestigen van elektroden op hand en voet. Deze sturen een wisselstroom met verschillende frequenties door het lichaam. De meter geeft waarden voor weerstand (Rz) en reactantie (Xc). Door middel van een programma worden deze waarden, met ook lichaamsgewicht en –lengte, de vetmassa, vetvrije massa (index) en eventueel lichaamswater berekend.

Onderbouwing van het voedingsadvies

De bio impedantie meting geeft mij als behandelaar informatie over hoe het lichaamsgewicht is opgebouwd: vetmassa, vetvrije massa, en eventueel lichaamsvocht. Tijdens de behandeling kan ik de veranderingen in lichaamssamenstelling en gewicht volgen. Ik kan mijn voedingsadvies met deze gegevens afstemmen op de persoon. Ik kan ook onderbouwen welke voedingsstoffen en de verhouding hierin belangrijk zijn en monitoren naar het gewenste doel. Bijvoorbeeld het verminderen van vetmassa en behoud van spiermassa bij gewichtsverlies of vergroten van vetvrije massa en spiermassa bij ondervoeding en COPD.