INDEX - CV - ATELIER ANDRÉ BOONE


BEELDEN BINNEN
Expositie op de 1e verdieping NS-station Hengelo

Startion


english icon

Een gele konijn, genaamd Tien Konijn zit op het dak van een caravan


Tien Konijn gaat op reis

Op reis. Ver weg of dichtbij. Graag in een avontuurlijke omgeving maar wel vertrouwd. Zoals van horen zeggen, of van de film, een boek of van tv. En de bestemming moet zo snel mogelijk bereikt worden.
Een huis op wielen. Een caravan. Of een camper. En koppel hieraan een vliegtuig. Dan maak je een vervoermiddel. Een wensdroom, zo denkt Tien Konijn.

In het beeld ‘Tien Konijn gaat op reis’ zit Tien Konijn bovenop de caravan en vliegt, voortgetrokken door een vliegtuig, naar het firmament. Veel verder dan het ijzerdraadje waaraan het beeld hangt zal het niet komen. Het moge duidelijk zijn: de gewenste bestemming zal nooit bereikt worden…of?

In de ruimte waarin het beeld hangt, staat op de achtergrond een schakelkast. Die werkt ook niet. De techniek laat op velerlei manieren zien dat het functionele ervan af is.

Wat kan ik hier tegenover stellen? Wat is er voorhanden?… Verbeelding.
Hiermee draai ik aan de knoppen. Ik stel de schakelkasten weer in werking. Tien Konijn verkiest de virtuele wereld. Rondreizen zonder misselijkheid en zonder oorsuizen. Nu vliegt hij moeiteloos vanuit deze ruimte naar Mexico of Münsterland.

Tien Konijn gaat op reis.up