info - cv - atelier
bij de oratie van prof dr Petran Kockelkoren
andré boone  


het is niet zo
'Het is niet zo', dat moest je eigenlijk schrijven op de titelpagina van ieder boek, je moest het beitelen aan de gevel van iedere school en vooral van elke academie, je moest het in vlammende letters aanbrengen boven de ingang van iedere kerk en nog eens aan ieder altaar, je moest geen voordracht houden zonder deze woorden als waarschuwing vooraf en als correctie daarna.
'Denk erom, het is niet zo', dat moest het eerste artikel zijn van ieder politiek program, het moest prijken aan de kop van iedere krant, in de vergaderzalen van ieder parlement en iedere vereniging.
Daarmee moest ieder wetboek beginnen en ieder vonnis. 'Het is niet zo', dat moest het leidende motief zijn van iedere wetenschap, iedere kunst en elk opvoedingsstelsel en van iedereen die zich daarmee bezighoudt.
'Het is niet zo, het is niet zo, dat is het beginsel van alle wijsheid. Waar of niet'? vroeg Salomon aan Zeitschek.'Ik kan alleen maar zeggen het is niet zo,'antwoorddde deze. (Citaat uit 'Drie rode rozen' van Abel J. Herzberg)

- uitgesproken bij de oratie van prof. dr. Petran Kockelkoren getiteld 'Techniek: Kunst, kermis en Theater' 2001

Het is niet zo, collectie Tweede Kamer
materiaal: hout,verf en neon, afm. 150 x 75 x 30 cm.
plaats: UT Twente, tijdens de oratie van prof.dr. Kockelkoren getiteld 'Techniek: Kunst, kermis en Theater'

De macht van de mythe, Ganesha in Silicon Valley, Boom uitgevers Amsterdam 2018

top