INDEX - CV - ATELIER ANDRÉ BOONE


Dit is een giraf, ceci est une giraf, this is a giraf

aan de Antwerpseweg in Beerse

Op 28 augustus is het beeld met als titel Giraf, in de vorm van een haas met het kleuren patroon van een giraf geplaatst in Beerse, belgië. Het beeld ligt aan een drukke weg voor iedereen goed zichtbaar, © André Boone.

click on the picture for more

De winnaar van de Beelden Biënnale Beerse

Wie in België, in Beerse, over de Antwerpseweg ter hoogte van de sportvelden rijdt, kan een vreemd dier waarnemen. Naast de joggingpiste staat het kunstwerk 'Giraf'. Het is een kruising tussen een giraf en een konijn. Het girafkonijn zoals het beeld in pers werd beschreven kwam als winnaar uit de bus bij de Beelden Biënnale 2005 en is in 2008 aangekocht door de gemeente Beerse en het Jan Vaerten museum.

het (houten) beeld tijdens de Biënnale, © André Boone

Tijdens de Beelden Biënnale Beerse

De stalen twee dimensionale vormen grotendeels aanelkaar gelast. het beeld de giraf in de vorm van een haas is bijna compleet, © André Boone

Uitvoering in cortenstaal

Materiaal en afmetingen

Het materiaal is cortenstaal en verf. De afmetingen zijn hoogte inclusief sokkel 384 x 156 x 112 cm

Cortenstaal is een metaallegering van ijzer met koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom. De roestkleurige en erg dichte onderhuid schermt het dieperliggende materiaal af van zuurstof. Hierdoor vertraagt de oxidatie sterk. Het is geschilderd.en wordt onderhouden.

Plaatsing

In 2008

het beeld is op een sokkel geplaatst, © André Boone

Geplaatst

de haas is beschilderd in de schutskleuren van een giraf, © André Boone

In kleur

link Openbare kunstwerken Beerse België


up