info - cv - atelier andré boone


"Het Pooltje heeft een schaar om mee te denken"

natuurlijk gedrag


3d print van het konijn.

Het 3d konijn(tje) is schaal 1 op 60 geprint .


Het Pooltje

Om de inwoners van het verzorgingsgebied te betrekken bij een leefbaar en schoner milieu is het belangrijk de mensen te motiveren en te verleiden. De populaire cultuur heb ik daarbij als uitgangspunt genomen. In het beeld heb ik zowel de snoeischaar als het konijn uitvergroot.
In verhalen zoals “Lang heeft het konijn de lach gezocht’ van Paul van Ostaijen, in de beeldende kunst “Madonna met het konijn” van Titiaan of films over Bugs Bunny of Roger Rabbit is het konijn te zien, te horen of te lezen.

Het dier in het beeld is het gecultiveerde “Pooltje”. Het konijntje wordt als gezelschaps- en knuffeldiertje gehouden. Een knuffel die empathie oproept maar ook een groot voorbeeld kan zijn. Ze zijn van nature namelijk zindelijk. Hun uitwerpselen leggen ze op een hoop zo ver mogelijk van hun slaapplaats. Behalve deze konijnenkeutels produceren deze dieren ook zachte balletjes. Direct na het afscheiden worden ze terug ingeslikt en in de maag opgestapeld. Deze zogenaamde maagpillen, ook wel

blindedarmkeutels genoemd, zijn voedselresten die een fermentatie hebben ondergaan waardoor ze rijk zijn aan o.a. aminozuren, vezels en vitamine B1. De pillen worden vervolgens opnieuw verteerd. Een deel van het voedsel, cellulose, wordt zo een tweede maal verteerd. Zonder deze maagpillen gaan konijnen dood.

Vroeger zetten boeren het konijn op een verhoging. Het dier durfde er niet van af te springen. Hierin zie ik een parallel. Wij zitten met ons allen bovenop ons afval. In het verleden dachten we nog de andere kant op te kunnen kijken en naar beneden te kunnen springen.

We zijn onlosmakelijk verbonden met wat we achterlaten en produceren net zoals het

konijn in het beeld “Het Pooltje en een schaar om mee te denken”.

het ontwerp drie d geprint in schaal 1 op 12

Het beeld is schaal 1 op 12 geprint

Twee ander ontwerpen in 3d uitgeprint ism Wout Zweers

Lang heeft het konijn de lach gezocht

Lang heeft het konijn de lach gezocht. Zo zielsgraag had het konijn gekend de luide lach. Waarom het de lach zo graag had gekend, weet ik niet. Zo iets kan men niet weten. Het konijn heeft de lach niet gevonden. Maar het was de lach zeer nabij. Dat het het geheim van de lach zo nabij was, weet het konijn niet. Vlak vóór de lach hield de kennis van het konijn halt. Daar vond het in plaats van de lach die het zocht, de verwondering die het niet zocht. Dit nu is iets wat buiten het begrijpen van het konijn valt: hoe je in plaats van het gezochte iets anders vindt. Daarom verwondert het konijn zich zeer om de verwondering. Citaat uit het konijn uit: Paul van Ostaijen: "Diergaarde voor kinderen van nu."

De 3d-printjes zijn m.b.v WOWLAB/ Wout Zweers geprint.de cijfer een

het vierkant en de cirkel

de cijfer twee

de snoeischaar

de cijfer drie

het Pooltje

letter vier

uitvoering in Cortenstaal


up